Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aludjunk itt, és éljük át

2011.08.30

A program 15 fő jelentkezése esetén indul, kisebb csoportokat is szívesen látunk, de az egyeztetést igényel

uk.gif

Részletes ellátás

* Pénteken este: füstölt disznóságok fatálon, kocsonya, pálinka, vörösbor (kinek mi esik jól)
* Szombat: kávé, tea, pálinka, bor (kinek mi esik jól), egész nap falatozás, de legalább háromszor
* Vasárnap: kávé, tea, üdítők, bor, pálinka, bundáskenyér, különféle házi lekvárok (bicske, szilva, barack), kóstoló csomagolva (hurka, kolbász, levescsont, töpörtyű)

A programot február végéig tartjuk, minimum 15 fő részvételével, a maximum létszám: 30 fő

Program:


Érkezés Megyerre, majd a szállások elfoglalása, 4/6 fős apartmanná alakított parasztházakban,  száz méterre a pajtától.

Este 19 órakor füstölt hidegtállal, kocsonyával várjuk a vendégeket, az elmaradhatatlan sümegi borokkal, pálinkákkal.  Eszünk-iszunk mi jólesik, ennek mi nem szabunk mértéket. Közben azért még befűtünk a dobkályhába, hogy másnap reggel már csak rá kelljen segíteni egy kevéske fával. Aztán amikor jólesik, nyugovóra térünk.

A szombat reggeli  pálinkát követően a tettek mezejére lépünk, kezdődik a munka. Szúrástól, pörzsöléstől a töpörtyű készítésen keresztül a falatozásig - mindez nótázással .  Közben sütünk pecsenyét, májat, hurkát, kolbászt. Estére, a munka végén vidáman, ámde kellemesen elfáradva összeülünk, hogy átbeszéljük az aznapi élményeinket, amikor úgy gondoljuk, nyugovóra térünk.

Vasárnap reggel ismét találkozunk, főleg azért, hogy megkóstoljuk az általunk készített disznóságokat, kívánságra bundáskenyeret is készítünk. A vendégeknek összeállítjuk a kóstolót, hogy majd annak elfogyasztásakor (otthon) felidézzék e jeles hétvége emlékeit.

 

 

Jelentkezni lehet: megyer.falu@gmail.com