Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mit tehetünk tehetségeinkért?

2015.07.08

Elnyert támogatás összege: 500.000 Ft.

Programunk a "Hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, az otthont nyújtó ellátásban, továbbá utógondozói ellátásban részesülő fiatalok intézményi és integráló környezetben megvalósuló tehetségsegítő szolgáltatásokhoz való hozzáférésének, valamint az ezen fiatalokkal foglalkozó szakemberek képzésének támogatása"című, NTP-HTP-14-0006 számú pályázat keretében valósult meg. Támogatóink:

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Tehetség Program, Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

        1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

Háromnapos módszertani képzést kínáltunk a tehetséggondozással foglalkozó óvodapedagógusoknak és nevelőknek, melynek ismereteit a mindennapi pedagógiai gyakorlatukba beépítve növelhetik hatékonyságukat a tehetségekkel és szüleikkel való együttműködésben. Hozott tudásukat megerősíthették, új tudáselemeiket pedig elsajátíthatták saját élményű tanulás közben: olyan együttműködésen alapuló módszerekkel dolgozhattak, melyeket tehetséges tanítványaikkal is sikerrel alkalmazhatnak a képzést követően.

A szakmai továbbképzés megnyitását követően hátrányos helyzetű kistérségünk helyzetét és az egyesület tehetséggondozó tevékenységét mutattuk be. Az első szünetig, melyben frissítőket szolgáltunk fel, a tehetségfejlesztés iskolai és tanórán kívüli színtereit, lehetőségeit vettük számba. Vacsoráig műhelymunka keretében tehetségdiagnosztikai eljárásokkal ismertettük meg a résztvevőket. Az esti falubejárást kötetlen beszélgetés zárta. Második napon a tehetség és társadalom viszonya, valamint a tehetségpontok szerepe került terítékre a reggeli után. Ebédig megvitattuk az integrált és szegregált nevelés-oktatás előnyeit és hátrányait, délután pedig előbb a gazdagító programról –mint az egyéni tehetségfejlesztés egyik leghatékonyabb módszeréről, majd a mentorálásról, a jó mentor kompetenciáiról tanácskoztunk. Vacsoráig esetmegbeszélést tartottunk. A második napot a késő esti szakmai konzultációval fejeztük be. Zárónapunkat a kutatómunka módszertanának és a KGYTK szerepének megvitatásával, valamint az egyéni bánásmód és a tehetség-tanácsadás témáival töltöttük. Szakmai továbbképzésünket programzárással, értékeléssel és közös ebéddel fejeztük be mindenki megelégedésére.

 

Képek: https://goo.gl/photos/aXZLi6k5SeWRDB2a9